Gule blade og døde grene

Gule blade og døde grene

Barkskader

Barkskader

Symtomer

I dag ser man flere hestekastanietræer stå med sorte plamager på stammen og større døde eller dødende grenpartier med gullige blade eller få blade.


At ældre træer har døde grene, er det ikke noget usædvanlig i, man bør vurdere grenens størrelse og om de udgør en risiko og derfor fjernes. Men står dit træ med enten med lav bladsætning, gullige blade eller sort udflåd fra stammen, bør du få kigget på træet.


Hestekastanje bakteriekræft

Sygdommen blev i 2014 officielt konstateret i Danmark, og viser sig som blødende sår på stamme og grene og bladene bliver gullige og barkpartier falder af eller løsner sig. Endvidere viser undersøgelse at unge træer eller træer med problemer bliver hurtigere nedbrudt af sygdommen.

Der er ikke nogen løsning på bakteriekræft, andet at fælde træet og fjerne eller brænde det inficerende træ, for at undgå smitte.


Kastanje minér møl

Har været kendt noget tid, møl'en ligger æg i blade og herfra spiser larverne sig til storhed, med det resultat ens kastanjetræ står tilbage med gule/brune blade allerede fra juni og frem. 

 

Man kan fjerne nedfaldende blade for at reducere angrebet, da larvernes pupper overvintre heri. Der er lidt diskussion om træet bliver skadet, eller om det mest er et kosmetisk problem for træet.

 

De to kan være svære at skellene, og skal man være helt sikker bør man få lavet en laboratorie undersøgelse. 

Natur-tid | Håndværkervej 6 | 6920 Videbæk | Tlf: 25480062 | CVR: 33751338
Facebook | Google